Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Divadélko baví malé i velké

Tradiční pohádka s originálními texty ve svěžím podání mladých herců, kteří jsou žáky prvního stupně, byly hlavními taháky série divadelních představení v sále ZŠ Kuncova. Veselá divadelní hra O Šípkové Růžence, která vtáhla do děje i diváky, bavila nejen předškoláky ze sedmi mateřských škol Prahy 13 (přes 200 dětí), ale i dospěláky z řad rodičů a přátel malých herců. Žákovský divadelní soubor ZŠ Kuncova pod vedením paní učitelky Jany Faltejskové má dlouholetou tradici a ani letos nezklamal, ba naopak opět velmi překvapil.

Každý rok se herci vhodně doplňují a v kombinaci s nevšedním pojetím pohádky, tvoří veselý a hravý koktejl příjemné zábavy. Zasloužený smích a potlesk nadšených diváků zazněl během představení mnohokrát. Málokdo však tušil, že jsou zatím měsíce příprav, pilování textu a divadelních zkoušek. Je úžasné, že i v době, kdy zábavě kralují televizní seriály a pro děti počítačové hry, nezapomínají v ZŠ Kuncova i na tradiční kulturní představení. O ceny Thálie se asi bojovat nebude, ale jak jsem mladé herce sledoval, tak možná některého z nich jednou potkáme i na skutečných prknech, která znamenají svět. Na závěr mohu jen přidat obrovské poděkování za skvělý a nevšední zážitek. „V hlavě už nějaký nápad mám, herecká parta zůstává,“ zamýšlí se nad budoucností učitelka Faltejsková.

Takže je jasné, že i za rok se další předškoláci z mateřských škol z Prahy 13 mohou těšit na chvíle zábavy a smíchu v sále ZŠ Kuncova.

za rodiče Štěpán Salač