Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Rocková poezie s Michalem Bystrovem

Slávek Klecandr si na svůj únorový koncert cyklu Třináctého na třináctce v Komunitním centru sv. Prokopa pozval novináře, spisovatele, básníka a písničkáře Michala Bystrova. Sám v první polovině večera zahrál známé písně ze svého repertoáru a také řadu svých kytarových instrumentálek, které do programu jindy zařazuje jen velmi zřídka. Michal Bystrov, mimo jiné autor výtečné, dnes již třídílné knihy Příběhy písní, věnované příběhům vzniku slavných songů, představil především písně vlastní, které se mezi těmi slavnějšími rozhodně neztratí – Michal je skvělý textař i zpěvák.

Ale také velký znalec české poezie, ve které rád vyhledává a zhudebňuje pozapomenuté skvosty, jako například ve vyloženě rockovém rytmu napsanou báseň Elišky Krásnohorské či zcela současně znějící texty Josefa Macha. Ve výletech do literární minulosti díky Michalu Bystrovovi našlo zjevné zalíbení i přítomné třináctkové publikum.
Příští koncert cyklu Třináctého na Třináctce se bude konat v době postní a bude patřit výhradně Slávku Klecandrovi a jeho pašijovým písním.

Poděkování za podporu koncertů patří Ministerstvu kultury ČR, Městské části Praha 13, Nadaci Život umělce a Nadaci Český hudební fond.

Petr Linhart