Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Z policejního deníku

  • Ve čtvrtek 5. února ve večerních hodinách vytrhl dosud neznámý pachatel oznamovateli krádeže na chodníku v ulici Janského z podpaží notebook značky Packard Bell. Pachatel byl vysoký zhruba 190 cm, hubené postavy, oblečený do černého saka a džínových kalhot. Okradenému muži způsobil škodu v celkové výši 8 000 Kč.
     
  • Dne 7. 2. dopoledne zastavila policejní hlídka vozidlo Peugeot Boxer a kontrolou řidiče zjistila, že je po něm vyhlášeno celostátní pátrání se souhlasem k zadržení. Řidič byl proto neprodleně zadržen, vozidlo musel ponechat na místě a byl předán kolegům z PČR.
     
  • Začátkem února došlo v ulici Vackova k odcizení černé Octavie. Byla uzamčená a zajištěná dalším přídavným uzamykacím systémem. Majiteli vozidla tak byla způsobena škoda ve výši 400 000 Kč.
     
  • V Jeremiášově ulici vyšplhal 5. února v podvečer neznámý pachatel na balkon bytu ve třetím podlaží a odcizil z něj horské jízdní kolo zn. Author. Způsobená škoda je 20 000 Kč.
     
  • Dne 5. 2. ve večerních hodinách došlo na parkovišti před prodejnou potravin v Jeremiášově ulici k vloupání do osobního motorového vozidla. Pachatel rozbil pravé přední okno a odcizil koženou tašku, notebook Apple a firemní písemnosti. Oznamovateli tak byla způsobena škoda 60 000 Kč, poškozené firmě 10 000 Kč.
     
  • Počátkem února jsme přijali oznámení poškozeného, který v prosinci obdržel prostřednictvím Facebooku žádost od údajného příbuzného o zaslání malé částky. Poškozený poskytl žadateli údaje o své platební kartě. Po ověření u skutečného příbuzného zjistil, že jde o podvod. Převod se mu však nepodařilo včas zablokovat a pachatel pomocí sdělených údajů převedl na neznámý účet částku ve výši 50 euro.

Za MOP Stodůlky npor. Jaroslav Vondra