Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Podporujme pořádek ve svém okolí

Dobrovolnická úklidová akce Ukliďme svět, ukliďme Česko probíhá na území celé České republiky. Jejím cílem je uklidit nelegálně vzniklé černé skládky a nepořádek. Den, na který je letos akce stanovena, připadl na sobotu 8. dubna 2017.

Srdcem celého projektu jsou dobrovolní organizátoři místních úklidů. Tedy lidé, kteří se chopí své občanské zodpovědnosti a zorganizují úklid v místě, které si sami určí. Od začátku až do konce se pak starají o hladký průběh akce. Hlavní organizátor, kterým je v Praze Český svaz ochránců přírody, jim k tomu poskytuje know-how, dále dává k dispozici pevné pytle na sesbíraný odpad a veškerou další potřebnou podporu.

Městská část Praha 13 tuto akci velice vítá a podporuje. Vytvořené úkli dové skupiny, které jsou zaregistrovány u hlavního organizátora akce (firmy, občanské spolky, společnosti SVJ, školy apod.), se mohou hlásit přímo na odboru životního prostředí nebo na ceovad@p13.mepnet.cz, 235 011 474. Pomůžeme vám vytipovat vhodnou lokalitu k úklidu a případně po akci odvezeme z domluveného prostranství pytle se sebraným odpadem.

Pro zájemce o zorganizování úklidové skupiny je více informací na webu www.uklidmecesko.cz.

Dana Céová