Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Základní školy se bavily minigolfem

Finálovým turnajem vyvrcholil ve čtvrtek 9. února největší organizovaný minigolfový turnaj na světě. Turnaje se zúčastnilo 1780 žáků prvních i druhých stupňů deseti základních škol Prahy 13. Poté, co všichni hráči absolvovali první kolo, utkalo se padesát nejlepších o stupně vítězů. Finálového kola turnaje se zúčastnili žáci FZŠ Mezi Školami, FZŠ Trávníčkova, ZŠ Bronzová, ZŠ Mládí a ZŠ Mohylová.

Celkově nejlepšího výsledku dosáhl Dominik Novotný z 6.A FZŠ Mezi Školami a potvrdil tak roli favorita z prvního kola. Nejlepší dívkou byla Natálie Podešvová z 9.A ZŠ Mládí. Nejúspěšnější školou byla vyhlášena FZŠ Mezi Školami. Její žáci se dostali na stupně vítězů celkem 9 krát. Mezi ročníky byli suverénně nejlepší deváťáci, kteří si odnesli celkem 10 medailí.

Statistiky z tak velkého turnaje ukazují, že minigolf je sportem, kde se mohou poměřovat hráči rozdílných věkových kategorií. A tak mě,  jako prezidenta Českého minigolfového svazu a provozovatele indoorového hřiště Minigolf Butovice, napadlo zorganizovat turnaj. Akce se konala pod záštitou místostarostky Městské části Praha 13 Marcely Plesníkové, zodpovědné za oblast školství a informatiky. Ceny vítězům předával starosta David Vodrážka.


Minigolfový turnaj se pyšní jedním prvenstvím. Jeho organizace v takovém měřítku je ve světě zcela unikátní. Proto ho čeká zápis do Guinessovy knihy rekordů s tím, že se jedná o první zápis tohoto druhu, proto bude rekord označen za ustavující a všechny další podobné turnaje budou poměřovány právě s tímto rekordem.

Tomáš Navrátil, Český minigolfový svaz