Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Nad tímhle zůstává rozum stát

Tento neutěšený obrázek se o prvním únorovém víkendu naskytl obyvatelům sídliště Velká Ohrada na křižovatce Přecechtělova – Kurzova. A to jen necelý týden poté, co městská část nechala na tomto sídlišti uklidit třináct obdobných míst.

Je takový problém, odvézt svůj odpad do sběrného dvora nebo počkat na přistavení velkoobjemových kontejnerů? Vždyť představa, že věc, která mi ještě donedávna sloužila, nyní překáží na chodníku, hyzdí okolí a navíc je vystavena povětrnostním vlivům nebo zájmu pejsků, přece musí normálnímu člověku vadit.

Prosíme všechny, aby se nad tímto nešvarem zamysleli a odkládali svůj odpad tam, kam patří. A pokud uvidíte někoho, kdo takovéto zákoutí plné nepořádku vytváří, nenechávejte si to pro sebe. Jen za loňský rok zaplatila městská část za úklid černých skládek 300 000 korun. Tato nemalá částka mohla být využita na nové lavičky, výsadbu stromů nebo herní prvky pro děti.

Termíny přistavení velkoobjemových kontejnerů pravidelně zveřejňujeme na stránkách STOPu, najdete je také na webových stránkách www.praha13.cz v oblasti Životní prostředí. Nejbližší sběrný dvůr je v ulici Puchmajerova (www.psas.cz). Služby sběrného dvora lze využít ve všední dny od 8.30 do 18.00 (v zimním čase do 17.00) a v sobotu od 8.30 do 15.00.

Jana Gilíková, vedoucí odboru životního prostředí