Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Náruč pojede opět k moři

Nezisková organizace Náruč pro děti a mládež, o.p.s., se sídlem na Velké Ohradě organizuje také letos koncem srpna pobytový zájezd k moři, konkrétně do Chorvatska. Doprava je autobusem, ubytování a stravování pak v hotelu.

Tato nabídka je vhodná nejen pro rodiny s dětmi, ale do naplnění kapacity autobusu jsou vítáni i ostatní zájemci. Děti do 12 let cestující s rodiči nebo prarodiči mají pobyt (ubytování + polopenzi) zdarma, hradí pouze dopravu. Tento desetidenní pobytový zájezd se od ostatních ale přece jenom trochu liší. Náruč pro děti a mládež, o.p.s., totiž už pátým rokem umožní několika dětem, sociálně nebo zdravotně znevýhodněným, pobyt zdarma i bez účasti rodičů (rovněž i některé mamince).

Aby Náruč zvládala zajistit přípravu pobytu u moře pro rodiny a dospělé, ale hlavně pro zmíněné děti, hledá dobrovolníky, kteří občas podle svých možností a schopností pomohou.

Náruč také hledá zájemce na pomocné pracovní pozice – pro administrativu, aktualizaci webu, provoz vlastní knihovny pro děti, stanový tábor na Šumavě a také pro běžnou technickou údržbu. Nabídka je vhodná pouze pro dlouhodobé uchazeče o práci u ÚP nebo pro znevýhodněné osoby, jako jsou absolventi SŠ a VŠ, samoživitelé, osoby s ČID nebo osoby ve věku 55+ let.

Podrobné informace na www.naruc-prodetiamladez.cz, na telefonním čísle 603 923 372 ( Jiřina Teplická, ředitelka), dotazy a přihlášky prosím zasílejte na e-mail: spravni.rada.naruc@seznam.cz.

Eva Černá