Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Nenechávejte si to pro sebe

Rád bych upozornil na problém, který se bohužel dotkl celé mé rodiny, píše pan Pavel (příjmení záměrně neuvádíme) ve svém dopise, z kterého vybíráme: Moje žena byla nedávno v Centrálním parku při procházce s kočárkem napadena/sexuálně obtěžována starším mužem. Naštěstí správně zareagovala a díky pepřovému spreji dokázala utéct. Vše řešila s městskou i státní policií. Útočníka se zatím bohužel nepodařilo najít. Následně žena varovala prostřednictvím Facebooku další maminky, což vyvolalo celkem velkou reakci. Co nás šokovalo, byl fakt, že pár žen se ozvalo s podobným zážitkem. Bohužel tyto incidenty pravděpodobně nikdy neohlásily. Prosím, zkuste prostřednictvím časopisu STOP apelovat na obyvatele Prahy 13, aby vždy takové útoky hlásili na Policii ČR. Opravdu to může pomoci a policie tím dostane přesnější informace o útocích a jejich pachatelích.

Jediný případ obtěžování v Centrálním parku má v novém roce hlášeno naše Místní oddělení PČR ve Stodůlkách právě jen manželkou pana Pavla, která s naším oddělením na odhalení pachatele svého napadení aktivně spolupracuje. Musím zdůraznit, že žádný další podobný případ nám nahlášen nebyl.

Centrální park i celý služební obvod našeho policejního oddělení pravidelně kontrolují v rámci své hlídkové a preventivní činnosti policisté. Na dodržování bezpečnosti dohlížíme a velmi dobře spolupracujeme se strážníky Městské policie Prahy 13. V případě, že by se kdokoli dostal do podobné situace nebo byl jejím svědkem, měl by okamžitě využít bezplatnou linku 158.

Npor. Jaroslav Vondra, ZVO MOP Stodůlky

V souvislosti se zvýšením bezpečnosti občanů pořádá naše městská část bezplatnou Školu sebeobrany pro ženy. Zájemkyně všech věkových kategorií si pod vedením zkušeného trenéra bojových umění osvojí účinnou silovou obranu v krizových situacích. Kurzy probíhají v centru Avaloka v Bellušově ulici každý čtvrtek od 19 do 20 hodin.

-red-