Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Turnaj v minigolfu odhalil talenty

V únoru byla v Galerii Butovice ukončena základní část největšího světového turnaje v minigolfu – turnaje, do kterého se letos zapojilo 1 560 žáků základních škol Prahy 13. První březnový den bude patřit už jen těm nejlepším – finalistům.

Počet dětí, které si v turnajích mohly minigolf alespoň vyzkoušet, se pohybuje v řádu tisíců. Pro některé to byla jen náhodná a jednorázová zkušenost, jiné se na indoorové hřiště Minigolf Butovice začaly vracet. Proto jsme se Tomáše Navrátila, provozovatele hřiště a prezidenta Českého minigolfového svazu v jedné osobě zeptali, jaké možnosti mají děti, které by se minigolfu chtěly věnovat i nadále.

„Z loňského turnaje máme děti, které začaly chodit do kroužku minigolfu a organizovaně hrají,“ říká Tomáš Navrátil. „Některé se relativně rychle zúčastnily i regulérního turnaje – juniorského mistrovství republiky Junior Trophy 2017, kde hrají ti nejlepší junioři z celé republiky až do 18–19 let. Dokonce tam v družstvech získali stříbrné medaile. Ti úplně začínající skončili na 4. místě, což je obrovský úspěch a zároveň úžasná motivace. Takže možnosti jsou. Je to už zmíněný kroužek nazvaný Minigolfová škola pro sebe-vědomé děti a od loňska pak minigolfový oddíl Yamka minigolf club Butovice. Kroužek, který je vhodný pro děti od 5 let, je nazvaný Minigolfová škola pro sebe-vědomé děti. Ta pomlčka je tam schválně, vyjadřuje sebe vědomí, protože minigolf vás učí poznávat se. Když začnete hrát, tak o sobě zjistíte takové věci, o kterých jste netušila – jak reagujete ve stresu, zda si umíte říci o pomoc, jak se vyrovnáváte s úspěchem a naopak... Děti, které mohou do kroužku začít chodit i v průběhu roku, pak v případě zájmu přecházejí do klubu, jsou zaregistrovaní u minigolfového svazu a začnou se zúčastňovat regulérních soutěží. Do klubu se ale mohou samozřejmě hlásit i dospělí.“

Všechny informace zájemci najdou na www.minigolfbutovice.cz nebo je získají při osobní návštěvě.

Eva Černá