Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Z deníku policie ČR

  • Nezjištěný pachatel v době od 11. do 14. února na parkovišti v ulici Bellušova vnikl bez poškození zámku do osobního motorového vozidla. Odcizil rezervní kolo, vnitřní horní kryt v zavazadlovém prostoru a hlavici řadící páky. Poškozením a odcizením věcí způsobil majiteli škodu do 10 000 Kč.
  • Nezjištěný pachatel odcizil v době mezi říjnem 2017 až únorem letošního roku uzamčené osobní motorové vozidlo, zaparkované na parkovišti v ulici Trávníčkova. Jeho majiteli tak způsobil škodu ve výši téměř 80 000 Kč.
  • Dne 13. února mezi 11.30 až 12.00 využil v obchodním domě v Praze 5 nezjištěný pachatel nepozornosti a nerozvážnosti mladé ženy. Z tašky, kterou měla pověšenou na madle dětského kočárku, jí odcizil peněženku s osobními doklady, platební kartou, jízdenkou MHD a finanční hotovostí. Způsobil jí tak škodu do 3 000 Kč.
  • Dne 12. února v době od 16.30 do 17.10 došlo na parkovišti před obchodním domem v Praze 5 k poškození osobního motorového vozidla poškrábáním laku obou zadních blatníků, pravých zadních dveří a pravého předního blatníku. Majitelce vozidla tak vznikla škoda ve výši 20 000 Kč. Poškozená má podezření, že to mohla udělat další řidička, s kterou se nepohodla kvůli parkovacímu místu.
  • Dne 11. února přijalo naše místní oddělení oznámení ženy, která se obávala o svou sousedku. Protože strach o její život a zdraví jsme vyhodnotili jako důvodný, byl proveden násilný vstup do jejího bytu. Majitelku jsme v bytě nenašli, co ale vzbudilo naši pozornost, byl zapnutý elektrický přímotop a dvě svítící petrolejové lampy. Policisté přímotop vypnuli a lampy zhasli, aby nemohlo dojít k požáru. Nakonec se ozvala i samotná sousedka s tím, že je v pořádku. Jsme rádi, že tentokrát vše dobře dopadlo.
  • V době od 9. do 11. února došlo v ulici Drimlova k vloupání do osobního motorového vozidla. Neznámý pachatel se do vozidla dostal, aniž by poškodil zámek. Odcizil z něj drobnou elektroniku, výbavu vozidla, brýle a kanystr s nemrznoucí směsí. Majitelce způsobil škodu do 5 000 Kč.

Za MOP Stodůlky npor. Jaroslav Vondra