Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Z pohádky do pohádky

Doslova pohádkové týdny prožívaly děti z nové mateřské školy U Stromu v Nových Butovicích. Vedení školky pro ně společně s městskou částí Praha 13 připravilo výtvarnou soutěž s názvem Z pohádky do pohádky. Protože školka byla otevřena poměrně nedávno a je tedy teprve v začátcích svého fungování, byla soutěž vůbec první zkouškou vzájemné spolupráce školky s rodiči malých žáčků. Soutěžní výtvory totiž měly děti za úkol vyrobit doma. Tuto školku navštěvují děti už od dvou let, proto bylo zapojení maminek a tatínků opravdu žádoucí.

Do samotného vyhodnocení soutěže se pak zapojilo vedení naší městské části. Starosta David Vodrážka spolu s místostarostkou pro oblast školství Marcelou Plesníkovou si přišli 23. ledna do školky  prohlédnout všechna odevzdaná dílka a vybrat z nich tři nejzajímavější. Úloha to byla nelehká. Nakonec si krásné ceny z rukou starosty převzal dvouleťák a dvě čtyřleté holčičky. Ani ostatním dětem to ale nemuselo být líto. Drobné hračky, které věnovala Praha 13, se dostaly do všech pěti tříd, které na školce jsou.

Mateřská školka U Stromu vznikla komplexní přestavbou bývalého sportovního centra na Ovčím hájku. Je zde zapsáno 102 dětí, včetně těch nejmenších, dvouletých. Typickou dominantou  školky je netradiční multifunkční atrium, jehož součástí je také stěna z živých rostlin a velký strom, který se stal příznačným názvem pro novou mateřinku. Jde zkrátka o ojedinělý projekt, na který je Praha 13 právem pyšná.

Eva Libigerová