Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Stodůlecký kostelík

První lednové pondělní odpoledne pořídila tento snímek kostela sv. Jakuba St. ve Stodůlkách paní Renáta Vlčková. Ve svém e-mailu píše:

Pohled na náš stodůlecký kostelík mám ráda vždy. Za každého počasí, v každé roční době. Ale takto ozářen na vrcholku prosincovými slunečními paprsky a tyčící se mezi paneláky mne přiměl k další fotografii. Když jsem si snímek doma znovu prohlédla, natolik se mi zamlouval, že jsem se rozhodla o něj podělit – případně i s čtenáři STOPu. A byl to od paní Renáty opravdu báječný nápad. Přesto, že Stodůlky dnes vnímáme jako jedno z pražských sídlišť, je skvělé, že tady zůstalo něco z jejich původní podoby. Je to právě z dálky viditelná věž kostela sv. Jakuba St. Teď už sice máme pohled na kostel z některých míst trochu zastíněný okolní zástavbou, to ale nic nemění na tom, že patřil, patří a v budoucnosti jistě patřit bude mezi dominanty naší městské části.

Podaří-li se i vám udělat zajímavou fotografii (v rozlišení alespoň 300 dpi), zašlete ji do redakce STOPu na stop@p13.mepnet.cz, rádi ji zveřejníme. Za všechny předem mnohokrát děkujeme.

Eva Černá