Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Veterán Cup poosmé

V sobotu 16. února proběhl již 8. ročník veteránského turnaje ve volejbale Veterán Cup Stodůlky 2019. V tělocvičnách ZŠ Bronzová se sešlo celkem 6 týmů převážně místních volejbalistů nebo těch z blízkého okolí.

Slavnostního zahájení turnaje se zúčastnili zakládající členové volejbalového oddílu Sokola Stodůlky Jarmila Kubrová, František Kejha, Eduard Uhlíř a Oldřich Broj. Za rozvoj sportu ve Stodůlkách a jejich celoživotní sportovní aktivitu jim poděkoval starosta Sokola Stodůlky Václav Sailer a předal jim pamětní listy a drobné upomínkové předměty. Slavnostního zahájení se zúčastnili i ředitel ZŠ Bronzová Nikola Hladík a ředitel Střediska sociálních služeb Prahy 13 Jiří Mašek. Přítomní XXL veteráni po zahájení sledovali průběh turnaje a každý fandil svému favoritovi. Prozrazovali hráčům jejich dřívější herní taktiky a snažili se družstvům pomoci k lepším výkonům. V pozdních odpoledních hodinách bylo známo pořadí vítězů. První místo obsadili Pšoukaři, druhé Rokyťáci a třetí pozici obhájilo družstvo s názvem Velmi pozdní sběr.

Na závěr byly předávány ceny jednotlivcům. Ocenění Nejzkušenější hráč získal Jaroslav Zavadil z družstva Pšoukaři a titul Nejzkušenější hráčka získala Jarmila Kudrnová za družstvo Sokol Stodůlky. Děkujeme organizátorům Sokola z Prahy 13 a všem, kteří se podíleli na přípravě a průběhu celého turnaje, zejména sportovnímu pochopení ze strany partnerů turnaje ZŠ Bronzová a Středisku sociálních služeb Prahy 13.

Jaroslav Matýsek, organizátor