Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Předkolo Trampských Pikovic


Trampské Pikovice, které každoročně otevírají festivalovou sezonu, jsou mnohaletým, a dalo by se říci skoro již kultovním, trampským festivalem s bohatým doprovodným programem pro děti i dospělé. Letos termín vychází na 16. května a tak doufáme, že silný vítr, který v tomto čase trápí celou naší republiku, přivane na tento den krásné sluníčkové počasí.
Naprostou novinkou tohoto festivalu je předkolo, které pořadatelé, a po léta šťastní občané Stodůlek, umístili pro velký zájem kapel do Spolkového domu ve Stodůlkách, K Vidouli 727. Dík Marušce Navrátilové, která nám s termínem 3. dubna vyšla vstříc, a Bobeši Navrátilovi, který se zhostí ozvučení, to vypadá na opravdu pěknou hudební akci.
Soutěžit bude osm hudebních skupin. Každá má k dispozici třicet minut, aby ukázala, co v ní je. Na závěr zahraje známá kapela Pražec. Protože jde o ryze divácké hlasování, tak kapela, která nasbírá nejvíce hlasů automaticky postupuje na velký květnový festival do Pikovic, kde od 11.30 do 12.00 zahraje. Je to již druhá kapela, která se dostává na festival z jiné soutěže. Stalo se dobrým zvykem, že Trampské Pikovice zahajuje vítěz finále Pražského kola Porty, které se koná 16. dubna ve Mlejně. Tam na rozdíl od předkola Pikovic soutěžící hodnotí porota, takže je to pro ně po psychické stránce mnohem těžší.
A co z toho plyne? Že sice všechny cesty vedou do Říma, ale na Trampské Pikovice vedou všechny cesty ze Stodůlek. Zveme tímto kapely, aby využily možnosti zasoutěžit si a zveme také diváky, aby přišli fandit a některou svou oblíbenou kapelu vyslali na festival Trampské Pikovice. Vstupné bude 100 Kč. Na předkole lze v předprodeji zakoupit zlevněné lístky na velký festival. Součástí Spolkového domu je i restaurace, takže co se týče jídla a pití bude o všechny náležitě postaráno. Více na tel. 608 151 001, www.trampskepikovice.cz.

Za pořadatele festivalu a předkola Tom a Martina Tichých