Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Nejlepší účastníci on-line školy pétanque

Na konci loňského roku byla spuštěna On-line škola pétanque pro Lukáše. Tento projekt je v celosvětovém měřítku unikátní a nenajde konkurenci ani v zemích, kde je pétanque mnohem populárnější. Ve spolupráci s Mezinárodním výukovým centrem pétanque C.I.E.P. Central Europe, jediným školícím partnerem Mezinárodní federace pétanque, tak dostali senioři pétanque klubu Lukáš Praha 13 možnost originálním způsobem studovat hru přes internet. Úspěšným účastníkům předali certifikáty o absolvování on-line školy prezident C.I.E.P. Central Europe Petr Fuksa a starosta David Vodrážka.
„On-line škola pétanque pro Lukáše nabídla seniorům pétanque klubu Lukáš Praha 13 možnost tuto hru studovat originálním způsobem. Účastníci dostali možnost objevovat nejlepší světové hráče na internetu, studovat jejich taktiku, chování a způsob přemýšlení. Jednotlivé lekce byly náročné a každá z nich zabrala několik hodin sledování konkrétního zápasu a odpovídání na všetečné otázky. Součástí bylo vždy i video z pravidel, speciálně natočené pro on-line školu pétanque. Lekce byly zaměřené na různé oblasti a senioři tak například mohli sledovat zápasy juniorů, dvojic, žen, ale i chování trenérů a pronikali do taktiky šampiónů,“ vysvětlil Petr Fuksa, mezinárodní trenér a propagátor pétanque, prezident C.I.E.P. Central Europe.
„Pétanque v Lukáši je na velmi vysoké úrovni a jsem rád, že i v této době se našel způsob, jak se senioři mohou svému oblíbenému sportu věnovat. Všem účastníkům on-line školy gratuluji a pokud bude zájem o další ročník, rádi jej opět podpoříme. Velmi si cením faktu, že se svému koníčku hráči věnují i on-line a zdokonalují své znalosti, nicméně se těším, až se opět potkáme na hřišti,“ řekl starosta David Vodrážka.

Lucie Steinerová