Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Jubilejní Veterán Cup Stodůlky

V sobotu 19. února se uskutečnil jubilejní 10. ročník volejbalového turnaje Veterán Cup Stodůlky 2022. V tělocvičnách ZŠ s RVJ Bronzová se tentokrát sešlo celkem šest týmů převážně místních volejbalistů.

 Letos se poprvé slavnostního zahájení osobně neúčastnili zakládající členové volejbalového oddílu Sokola Stodůlky, přesto organizátor našel způsob, jak je do turnaje bezpečně zapojit. Legendy místního volejbalu Jarmila Kubrová, Hana Herčíková, Slávka Tlamichová, František Kejha, Eduard Uhlíř a Oldřich Broj rozlosovali turnaj předem a hráči si je připomněli před zahájením turnaje. Pořadatelé před turnajem navštívili všechny jmenované doma a společně s ředitelem Střediska sociálních služeb Prahy 13 Jiřím Maškem jim při krátké návštěvě předali kytičky, upomínkové dárky a požádali je o rozlosování soutěžních družstev do skupin, ve kterých v sobotu do turnaje nastoupily.

Samotný turnaj byl zahájen v 10 hodin a po celou dobu bylo na všech zúčastněných vidět upřímné nadšení, že se tradiční turnaj po dvou letech opět povedlo uspořádat. V pozdních odpoledních hodinách byl znám vítěz celého turnaje, kterým se stalo družstvo Pšoukaři z Prahy 13. Pořadatelské družstvo Sokol Stodůlky sice neobsadilo medailové pozice, ale mělo radost z možnosti po dvouleté pauze opět turnaj pořádat. Odměnou bylo poděkování všech účastníků, neboť podobných turnajů je stále méně. Děkujeme organizátorům ze Sokola Stodůlky, MČ Praha 13 a všem, kteří se na přípravě a průběhu celého turnaje podíleli, zejména sportovnímu pochopení ze strany partnerů turnaje ZŠ Bronzová, SSSP13 a MČ Praha 13. Jaroslav Matýsek