Pečená pražma královská s bylinkami, česnekem a grilovanou zeleninou
Pečená pražma královská s bylinkami, česnekem a grilovanou zeleninou
Suroviny:
pražma 250/350g,
1 lilek, 1 cuketa,
1 červená paprika,
1 červená cibule,
2 stroužky česneku,
čerstvý tymián a rozmarýn, olivový olej, sůl, pepř
Postup:
Rybu očistíme, kůži nařízneme a osolíme i zevnitř. Bříško naplníme na měsíčky nakrájenou cibulí, 1 rozdrceným česnekem a snítkou tymiánu. Rybu to provoní a ochutí. Poté ji opečeme na pánvi s olivovým olejem. Můžeme ji péct na středním plameni z jedné strany, po cca 2 minutách otočíme, přikryjeme pokličkou a dodusíme. Doba pečení je cca 10 min. Nebo prudce opečeme a dáme dopéct do rozehřáté trouby 180 °C, také 10 min. Rybu pečeme takzvaně do sklovata, někomu to může připadat syrové, ale ryba tak není vysušená a je šťavnatá.
Zeleninu nakrájíme na větší kusy a opékáme na druhé pánvi, nejprve lilek, pak přidáme papriku, poté cuketu, zbytek cibule nakrájené na proužky, rozkrájený česnek na plátky a nasekané lístky rozmarýnu. Průběžně zeleninu prohazujeme a opékáme do zlatohněda. Osolíme, opepříme, zeleninu dáme na talíř, položíme pečenou rybu a hodujeme!
Tuto specialitu vám nabízí Mediterranean restaurant, Petržílkova 15,
Nové Butovice. Otevřeno máme denně od 11 do 23.30 hod.
Kontakt: tel. 602 141 629, 251 550 534, www.gastronomrestaurant.cz.