Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Co nabídne nová sezona?

V příští sezoně se můžete těšit na nová představení Cirkusu Mlejn (např. Ironické Férrum) a listopadovou premiéru nového představení Fer Play. A nejen to – uvidíte i řadu dalších inscenací jak z oblasti současného cirkusu a moderního divadla, tak tradiční činohry.
Už 25. září uvádíme interaktivní představení Včera, dnes a zítra aneb Nové scénky Felixe Holzmanna s Davidem Šírem a Miroslavem Reilem, 30. října pak představení Divadelní společnosti Julie Jurištové Dezertér z Volšan. Na tato představení opět nabízíme zvýhodněné vstupné pro seniory. Nebudou chybět ani festivaly, např. festival současného cirkusu Fun Fatale – ženy na prknech, Stodůlecký Píseček aj. Pro děti máme opět připraveny tradiční nedělní pohádky, pohádkový Festival sólové tvorby pro děti a řadu představení pro školy a veřejnost – např. zářijová představení Klaun Pingu Jiřího Bilba Reidingera nebo Hodina hudebky jinak – zábavnou formou bubínkového orchestru.
Ani hudbymilovní návštěvníci nepřijdou zkrátka. Poprázdninová nabídka je opravdu bohatá. Tady je malá ochutnávka. V říjnu vystoupí např. Mrakoplaš a hosté, Klíč kvartet, Pavel Dobeš nebo Nezmaři, kteří ve Mlejně pokřtí své CD. V listopadu to bude Patrola Šlapeto s vánočním programem nejen pro seniory, do konce roku se ještě můžete těšit na Cop Plzeň, Karla Plíhala, Roberta Křesťana a Druhou trávu, Wanastowi Vjecy... Kromě kulturních programů můžete i v příští sezoně navštěvovat pohybové, hudební nebo výtvarné kurzy pro děti i dospělé, které pro vás připravují zkušení lektoři.

Více informací o pořadech, vstupenkách nebo kurzech najdete na www.mlejn.cz nebo na facebooku.

Mirka Hrdinová