Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Výtvarná soutěž pro děti o 15 telefonů

Organizace Asekol ve spolupráci s hlavním městem Praha uspořádala začátkem dubna soutěž pro městské části ve sběru starých počítačů. V celé Praze se dohromady nasbíralo 1291 starých počítačů, čímž vznikl nový rekord zapsaný do České knihy rekordů. Občané Prahy 13 se mohli také zapojit a přinášet vysloužilé počítače a notebooky do sběrných dvorů nebo na radnici. Díky jejich aktivitě obsadila Praha 13 v této soutěži 2. místo. Za toto krásné umístění obdržela městská část od pořadatele soutěže cenu – 15 repasovaných mobilních telefonů. „Tyto telefony si radnice nenechá pro sebe,“ říká zástupce starosty Aleš Mareček. „Využijeme je jako ceny pro výherce výtvarné soutěže s tématikou ochrany životního prostředí, které se mohou zúčastnit žáci I. stupně našich základních škol.“ Soutěž se uskuteční pod jeho záštitou.
Výtvarná soutěž ponese název „Recyklace očima dětí aneb Co s odpadem“. Děti mají za úkol zpracovat kresbu, výkres nebo polytechnickou práci, která by představovala vztah dětí k recyklaci odpadu a ochraně životního prostředí. Do soutěže je možné zaslat obrázek, výkres (formát max. A3) či výrobky představující vztah autora k recyklaci a ochraně životního prostředí. Každá škola může zaslat pouze 10 prací.
Všechny výtvarné práce musí být označeny heslem „Recyklace očima dětí aneb Co s odpadem“, dále musí být uvedeno jméno a příjmení autora, věk, třída, adresa školy, případně adresa bydliště soutěžícího.
Výtvarné práce je třeba zaslat do 16. června 2014 na adresu ÚMČ Praha 13, odbor životního prostředí, Sluneční náměstí 13, 158 00 Praha 5 nebo osobně přinést na radnici na odbor životního prostředí. Vyhlášení vítězů proběhne 19. června. Autoři nejlepších prací obdrží mobilní telefony a diplom.

Jana Gilíková, vedoucí odboru životního prostředí