Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Z policejního deníku

  • Dne 6. května jsme přijali oznámení muže, kterému nezjištěný pachatel při jízdě metrem ze stanice Nové Butovice do stanice Luka odcizil z batohu na zádech tablet v hodnotě 4 500 Kč. Vagon metra byl v odpoledních hodinách plný, takže si poškozený žádného podezřelého jednání kolem sebe nevšiml.
     
  • Oznámení o podobné krádeži věcí z batohu jsme přijali také 5. května. Účastník fotbalového turnaje si ve studentských kolejích na Strahově odložil batoh na WC v restauraci, protože šatna byla daleko. Po ukončení turnaje zjistil, že mu z batohu zmizela peněženka a mobilní telefon v hodnotě téměř 10 000 Kč.
     
  • Další muž si našel na inzertním portálu doplňky a boty známých značek. Prodejce s oznamovatelem komunikoval do doby, než mu poškozený odeslal požadovanou částku téměř 4 000 Kč na jeho účet. Muž své objednané zboží dodnes nedostal a zjistil, že poškozených je více.
     
  • Dosud nezjištěný pachatel v dubnu nebo květnu vypáčil dveře sklepní kóje domu v Drimlově ulici a odcizil kola s letními pneumatikami. Majiteli tak způsobil škodu ve výši 7 000 Kč.
     
  • Neznámý pachatel koncem dubna na parkovišti v ulici Bellušova rozbil pravé přední okno vozu Renault a z přihrádky u spolujezdce odcizil mobilní telefon v hodnotě 5 000 Kč, přenosnou navigaci a baterku. Poškozením vozidla a odcizením věcí vznikla majiteli škoda ve výši téměř 20 000 Kč.

Za MOP Stodůlky npor. Jaroslav Vondra