Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Mistry jsou kadeti i junioři

Juniorská a kadetská extraliga dospěla do svého finále. Kadeti a junioři volleyteamu ČZU získali mládežnický double. Stali se mistry ČR v obou kategoriích. ČZU Praha po vyrovnaném úvodu dala jasně najevo, kdo je v tomto roce nejlepší. Družstvo juniorů i kadetů je na poměry v našem mládežnickém volejbale až neskutečně vyrovnané s výkonnostně stabilními hráči na všech postech. Systém výchovy mladých volejbalistů pod vedením šéftrenéra Rafaela José Petryho a trenéra Tomáše Johna přinesl v této sezoně svoje ovoce. Rukopis šéftrenéra se jednoznačně projevil ve stabilizování výkonnosti jednotlivých hráčů i týmů. Oba týmy byly odborníky hodnoceny jako celky s nejlepší obranou na síti i v poli.
Výborným podáním, klidem a zkušenostmi z volejbalové UNIQA extraligy mužů dirigoval celý tým juniorů k vítězství nahrávač Hrdý. V tomto družstvu jsou zařazeni tři hráči se zkušenostmi z extraligy mužů, z nichž Donovan Džavoronok je hráčem základní sestavy a oporou mužů ČZU Praha v extralize. V týmu kadetů sehrál ve finále turnaje stejnou roli nahrávač Martin Kočka.
Systém práce s mládeží od žáků až po extraligu mužů se ČZU Praha jednoznačně vyplácí. Výsledkem této dlouhodobé koncepce je výsostné postavení mládežnických týmů v nejvyšších soutěžích Českého volejbalového svazu.

Jiří Olšiak