Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Sportovci závodili a sázeli keř

Za krásného jarního počasí jsme v sobotu 25. dubna společně se starostou Davidem Vodrážkou odstartovali běžecko-cyklistický závod Butovický rohlík 2015, určený pro širokou veřejnost. V pořadí dvacátý první Butovický rohlík, který se koná tradičně u příležitosti Dne Země, pořádal odbor životního prostředí ve spolupráci s Triatlon sportklubem Praha.
Akce se zúčastnilo asi 250 lidí. Závod probíhal na hrázi horního rybníku v Centrálním parku. Před startem jsme tradičně vysadili s radním Prahy 13 Liborem Hadravou vzrostlý keř – tentokrát javor tatarský, který dorůstá do výšky tří metrů. Ruku k dílu přiložili malí i velcí sportovci. Na posilněnou dostali velké sváteční koláče s logy Prahy 13 a Greenways a samozřejmě především rohlík. Sportovce letos poprvé motivovala k větším výkonům nová cena pro vítěze – zelená a modrá trička s logem závodu – rohlíkem na kole.
Součástí akce je otevírání cyklotrasy Greenways Praha – Vídeň pro novou sezonu. Greenways, která má v Centrálním parku nástupní bod, představuje síť stezek a tras pro cyklisty, on-line bruslaře, pěší turisty, jezdce na koních, vodáky. Páteří je dálková cyklotrasa, která prochází rozmanitými regiony mezi Prahou a Vídní a spojuje místa přírodně, historicky a kulturně zajímavá.
Jsem rád, že naše městská část umí nabídnout možnosti trávení volného času obyvatelům, kteří mají vztah ke svému okolí. Pořádání akcí jako Butovický rohlík považuji za smysluplné a užitečné.

Pavel Jaroš, zástupce starosty Prahy 13