Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Z policejního deníku

  • Neznámý pachatel někdy mezi 25. 4. a 2. 5. poškodil fasádu zadní části bytového domu v Klukovické ulici. Nápisem sprejem způsobil bytovému družstvu škodu 15 000 korun. Trestného činu se ale pachatel takového přečinu dopustí vždy, jakmile nějakou malůvku byť jen začne tvořit, a to bez ohledu na výši škody, kterou tím způsobí.
     
  • Dosud nezjištěný pachatel odcizil 11. dubna dopoledne v obchodě s potravinami peněženku s menší finanční hotovostí. Stalo se to v momentě, kdy si ji poškozený u pokladny při vyndávání nákupu odložil na pokladní pás.
     
  • Dne 2. 5. mezi 5.00 a 5.30 využil nezjištěný pachatel mezi stanicemi metra Můstek a Zličín spánku a podnapilosti muže, kterému z kapsy kalhot odcizil mobilní telefon Samsung a peněženku s doklady, platební kartou a finanční hotovostí.
     
  • Neznámý pachatel mezi 30. dubnem a 2. květnem rozbil v Bellušově ulici sklo pravých předních dveří vozidla Hyundai a odcizil z něj panel autorádia Panasonic.
     
  • Nezjištěný pachatel mezi 30. dubnem a 1. květnem odcizil v ulici Janského z motorového vozidla BMW 4 kola z lehkých slitin a poškrábal prahy, kapotu i zadní blatník. Způsobil tak škodu v celkové výši 120 000 Kč.
     
  • Upozorňuji čtenáře na novelu zákona č. 56/2001 Sb., o podmínkách provozu silničních vozidel na pozemních komunikacích, která stanoví, že do 30. 6. 2015 musí mít každé vozidlo zapsané v centrálním registru vozidel svého vlastníka. Vozidla v tzv. polopřevodu po tomto datu v registru zaniknou.

Za MOP Stodůlky npor. Jaroslav Vondra