Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Pomozme si navzájem

Prodejna Chráněné dílny OC Lužiny vznikla jako jedno z pracovišť chráněných dílen AVE při Charitě Strážnice. V Praze je již od roku 2011 a nabízí zboží vyrobené v dílnách, kde ve Strážnici pracují lidé se zdravotním postižením. Aby tito lidé nebyli kvůli nezaměstnanosti vyloučeni ze společnosti, zřídili jsme již v roce 2004 chráněnou šicí dílnu, která šije hlavně pro děti a domácnost. Tedy zavinovačky, povlečení, tepláčky, dupačky, ale i ubrusy, tašky a mnoho dalšího. Před několika dny jsme si dovezli spoustu pochval ze Světového dne těhotenství, kde byl o naše kvalitní výrobky velký zájem. Pro zaměstnávání mužů jsme v roce 2005 otevřeli dřevařskou dílnu na výrobu dřevěných hraček. Pokojíčky pro panenky, garáže pro kluky, skládačky, kostky, to jsou vše oblíbené hračky, které máme vyrobené v nejvyšší kvalitě potvrzené certifikací. V chráněných dílnách našlo uplatnění cca 50 lidí se zdravotním postižením.

Naši prodejnu vhodně doplňuje Bazárek pro děti do 6 let, kde můžete prodat i nakoupit. V současnosti jsme rozšířili nabídku o široký sortiment zdravé výživy včetně bezlepkových potravin.

Stále nám do počtu chybí 1 usměvavá prodavačka s částečným invalidním důchodem. Možná čekáme právě na vás.

Nezapomeňte tedy zajít do rohu I. patra OC Lužiny. Kvalitní a široký sortiment vás mile překvapí. Přijďte dobře nakoupit a zároveň podpořit správnou věc. Moc děkujeme, potřebujeme vás, jinak nemáme šanci.

Ludmila Múčková, vedoucí Chráněných dílen AVE