Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Sportovní den pro celou rodinu

Třetí ročník benefičního projektu Halda 2017 aneb Sport pomáhá proběhl v neděli 14. května v Centrálním parku Prahy 13. Sportovní klání zaštítěné zástupcem starosty Petrem Zemanem se uskutečnilo za podpory městské části Praha 13 a Magistrátu hl. města Prahy.

Výtěžek ze startovného a dalších dobrovolných příspěvků účastníků poputuje na podporu sociálně hendikepovaných dětí. Letos byla vybrána prozatím rekordní částka ve výši 117 118 Kč.

Den naplněný sportem Halda 2017 letos přilákal malé i velké sportovce na krosový běh, závody kol a odrážedel a individuální dovednostní soutěže. Nově se do sportovního dne zařadily míčové hry, které oficiálně zahájil starosta Prahy 13 David Vodrážka. K týmům dětí z Prahy 13 a okolí se připojily také týmy dětí z pěti dětských domovů a společně mohly změřit síly v basketbale, přehazované a pálkované.

V Centrálním parku Prahy 13 se zaregistrovalo téměř 430 závodníků od malých dětí až po dospělé, kteří byli podporováni několika desítkami diváků. Nikoho neodradil ani odpolední déšť. Pro nesportující účastníky bylo připraveno mnoho doprovodných programů. Zájemci se mohli zúčastnit soutěže v jízdách na koloběžce, vyzkoušet si simulátor nárazu, zúčastnit se tzv. Neviditelné výstavy nebo malovat turistické značky s Klubem českých turistů. Ty nejmenší potěšil nafukovací skákací hrad a další doprovodné aktivity, které organizovalo Oddělení prevence Městské policie hl. města Prahy.

Eva Libigerová