Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Ve vašich cestovních plánech by nemělo chybět Mirakulum

V posledních předprázdninových Víkendech bez nudy opustíme Prahu a vydáme se do všemi dopravními prostředky skvěle dostupných Milovic, konkrétně do Parku Mirakulum.

„Mirakulum je zábavně naučný rodinný park přírodního typu. V tom je v podstatě obsažené všechno“, říká majitel parku Jiří Antoš. „Myslíme na to, aby zde byl veškerý komfort pro rodiny i s těmi nejmenšími dětmi, ale také pro seniory nebo návštěvníky s hendikepem. Park nabízí nejen spoustu atrakcí, kam spolu s dětmi mohou i rodiče, ale také piknikové louky, naučné stezky, kde jsou například kozičky, daňci nebo mufloni ze záchranných stanic. Jsou tady také naučné zahrady, jejichž základem je 12 zemědělských plodin, se kterými se mohou děti hravou formou seznámit. Stejně jako s tříděním odpadu. Naší snahou je, aby park návštěvníky nejen zabavil, ale i co nejjednodušší a nejpřijatelnější formou poskytl nějaké informace. Protože tady lidé tráví dost času, mnohdy i celý den, jsou zde k dispozici mikrovlnné trouby, přebalovací pulty, toalety, řada stánků s občerstvením, ale také možnost koupit si hotová jídla, v horkých dnech návštěvníci ocení i klidná stinná zákoutí nebo náš vodní svět. Momentálně se upravuje filtrační systém, protože původní byl kapacitně nedostačující, ale věřím, že v hlavní sezoně už budou úplně všechny vodní atrakce včetně nové plochy s vodotrysky v provozu.“

Mezi herními prvky, jejichž převážná část je vyrobena z akátového dřeva, jsou velkým lákadlem lanová centra, podzemní chodby, velké houpačky a obří trampolíny nebo tobogány. Na ploše 10 hektarů toho najdete ale daleko víc.

„Do budoucna by se mělo Mirakulum rozšířit o dalších zhruba 10 hektarů“ dodává majitel. „Sice tu máme habrové bludiště, ale rád bych tam udělal nějaké zajímavé věci za použití zeleně. Vymyšlené to už v podstatě mám, ale nechci zatím nic prozrazovat.“

Dříve, než se vydáte na cestu, navštivte www.mirakulum.cz. Dozvíte se více o samotném parku, ale také o rezervaci pro školy, školky a větší skupiny, otevírací době nebo možném dopravním spojení.

Eva Černá