Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Vítěze čeká celorepublikové finále

Ve spolupráci s městskou částí Praha 13 uspořádal Hokejbalový klub HC Kert Park Praha ve svém areálu turnaj pro základní školy Hokejbal proti drogám. Byl vypsán pro dvě kategorie – družstva 1.–3. a 4.–5. tříd. Turnaje se zúčastnilo celkem 99 hráčů a hráček. Největší zastoupení měla již tradičně ZŠ Mohylová.

Po oba hrací dny byla na dětech vidět radost ze hry a občasné nedostatky nahrazovaly velikou bojovností. Odměnou jim byly pamětní medaile a upomínkové předměty od pořádajícího klubu a městské části, které jim předala patronka celého turnaje místostarostka Marcela Plesníková.

„Ráda bych pořadateli za uspořádání tohoto turnaje poděkovala. Mrzí mě, že možnost účasti využilo poměrně málo škol. Přitom právě takovéto akce nabízejí dětem možnost trávit smysluplně volný čas a jsou skvělou alternativou pro hodiny strávené například u počítače. Věřím, že příští rok bude účast škol výrazně vyšší a více dětí tak bude mít možnost zažít skvělou atmosféru tohoto dnes už prestižního turnaje.“

Vítězná družstva obou kategorií postoupila do celorepublikového finále, které se koná v Pardubicích v rámci Mistrovství světa v hokejbale 2017. V kategorii 1.–3. tříd bude naší městskou část reprezentovat ZŠ s RVJ Bronzová, v kategorii 4.–5. tříd FZŠ Trávníčkova.

Michal Pěch, HC Kert Park Praha