Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Začala sportovní sezona

V Třebonicích se 7. května konal další ročník Memoriálu M. Bubníka. Naše družstvo SDH Stodůlky skončilo páté, dorostenci mimo soutěž na čtvrtém místě. Členové družstva mladých hasičů se zúčastnili také okrskové soutěže ve Bzí, kde se umístili na čtvrtém místě.

  • V uplynulém období měla jednotka stodůleckých hasičů několik výjezdů. Ve dnech 21. 3., dvakrát 29. 3., 31. 3. a 25. 4. většinou k likvidaci požáru porostu na území Jinonic a Stodůlek.
  • Ve středu 26. dubna v 18.55 byla jednotka vyslána do ulice Jaroslava Foglara na Velké Ohradě, kde v retenční nádrži uvízla kachní mláďata. Družstvo za pomoci člunu zachránilo sedm živých kachňat, dalších devět bohužel nepřežilo.
  • Jednotka se v úterý 11. dubna zúčastnila na Slunečním náměstí u stanice metra Hůrka již 15. ročníku jarní akce Bezpečná třináctka aneb Bezpečnost zajištěna a 30. dubna zabezpečovala v Centrálním parku Čarodějnice Prahy 13. Na závěr vám jménem SDH přeji příjemné prožití času prázdnin a dovolených, zachovejte nám přízeň a všechny zvu na tradiční soutěž Stodůlecký vodník, která se uskuteční 2. září od 9.00 u Stodůleckého rybníka v Centrálním parku.

Vladimír Kos, SDH Stodůlky