Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Místo, kde vám bude fajn

Prázdninové měsíce jsou časem, kdy více odpočíváme, bavíme se, ale i cestujeme. Proto vás tentokrát pozveme do Fajnparku v Chlumci nad Cidlinou – zábavního parku pro celou rodinu. Park je otevřený třetím rokem, ale jeho podoba se stále mění. Právě se například dokončuje samoobslužná restaurace, která návštěvníkům poskytne další možnost stravování i občerstvení a rozšíří už tak pestrou nabídku.

„Jsme zařízení zaměřené zejména na rodiny s dětmi,“ říká jednatelka Anna Švecová. „Kategorie dětských návštěvníků, kterou lze v parku uspokojit, je od jednoho roku do 14 let. To ale vůbec neznamená, že dospělí návštěvníci by se u nás nudili. Při budování parku jsme mysleli na všechny věkové kategorie, takže atrakce jsou opravdu různorodé. A co tedy můžeme nabídnout? To v podstatě napoví názvy jednotlivých zón. Při jejich vymýšlení nám pomohla úžasná čeština. Máme tady Dinoprales plný pohybujících se prehistorických ještěrů, Zvířátkov s oslíky, lamami, klokánky, ovečkami... Všechna zvířata jsou kontaktní, dá se k nim vstoupit, pohladit je, dále pak Hmyzákov, což je jedna z našich naučných stezek. Nachází se tam řada druhů hmyzu v nadživotní velikosti, který se pohybuje a vydává zvuky.

U každého jsou popisky, takže se návštěvníci dovědí základní údaje, ale i některé zajímavosti. A mohla bych pokračovat – Indiánov, Bosov, Hopsálkov... Děti se mohou vyřádit s vodními a vzduchovými děly, mají k dispozici rozhlednu Čumílek, písečná hřiště, vláček, autodrom a Mini-cars pro nejmenší i Ufo-cars bez volantu a řídítek, ale také bubble fotbal nebo interaktivní 10D kino. Jsou zde samozřejmě také odpočinkové zóny, pikniková louka, ale deku si můžete rozbalit v podstatě kdekoli. Na každý den je připraven i doprovodný program. Takže přijeďte a prožijte u nás prima den. Jsem přesvědčená, že nikdo nebude času stráveného ve Fajnparku litovat.“

V červnu můžete Fajnpark navštívit po–pá (kromě 4. a 11. 6.) 9.00 – 17.00, so 10.00 – 20.00, ne 10.00 – 19.00. O prázdninách je otevřeno denně od 10.00 do 20.00. Více na www.fajnpark.cz, tel. 603 589 007.

Eva Černá