Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Náš úřad obsadil stříbrnou příčku

Cenu z rukou náměstka ministra vnitra Petra Mlsny a Davida Slámy, ředitele odboru strategického rozvoje a koordinace veřejné správy převzal Martin Šmíd, vedoucí odboru kancelář tajemníka.

Ve středu 15. května se v Olomouci konalo slavnostní předávání cen vítězům soutěže Přívětivý úřad v kategorii obcí s rozšířenou působností, kterou vyhlašuje Ministerstvo vnitra ČR. Úřad městské části Praha 13 obdržel v rámci všech městských částí Prahy cenu za druhé místo.

Soutěž, do které se letos přihlásilo 146 obcí a městských částí, mapuje stav přívětivosti a otevřenosti obecních a městských úřadů vůči občanům a jejich potřebám. Hodnoceno bylo pět kritérií – dostupnost úřadu pro občany, transparentnost, komunikace, využívání moderních elektronických nástrojů a další nadstandardní služby úřadu.

„Jsem rád, že jsme i letos dostali příležitost představit široké veřejnosti, jak kvalitní služby občanům poskytujeme. Snažíme se jít s dobou a naše služby stále zdokonalovat tak, aby všichni měli při vyřizování svých záležitostí co největší komfort,“ řekl starosta David Vodrážka a dodal: „Náš úřad se dosud účastnil všech ročníků této soutěže a pokaždé se umístil na stupních vítězů, za což patří všem jeho zaměstnancům velký dík.“

Michala Králová