Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Omezení provozu vyvolávacího systému v přízemí naší radnice

V polovině května občané zaznamenali omezení provozu vyvolávacího systému v přízemí naší radnice. Jaký byl důvod?

Máte pravdu ve dnech 16. a 17. května probíhala v objektu instalace nového systému vyvolávacího zařízení, během které stávající nebyl v provozu.

Rada MČ schválila na svém zasedání projekt Obnova a rozšíření vyvolávacího systému v budově radnice. Jeho cílem je zvýšit komfort občanů při vyřizování úředních záležitostí tak, aby nemuseli na radnici trávit tolik času. Nový projekt řeší obnovu stávajícího vyvolávacího systému z roku 2005, který je využíván na přepážkových pracovištích v hale radnice pro odbavení klientů v přízemí (občanské průkazy a cestovní doklady, ověřování) a v 1. patře (CzechPoint, živnostenský odbor, Úřad práce). Novinkou je jeho rozšíření do 3. patra, kde ho budou využívat občané přicházející na odbor občansko-správní.

Zdokonalený systém nadále umožňuje klientům rezervovat si termín schůzky prostřednictvím internetu. Rezervační formulář je přístupný na webových stránkách www.praha13.cz. K tomuto úkonu je možno využít také informační terminály s internetem v 1. patře. V rámci přeměny byly nainstalovány modernější obrazovky s dotykovým displejem. Jsme si vědomi, že doba pokročila a nové technologie přináší nové možnosti a vyšší úroveň v komunikaci mezi uživateli vyvolávacích systémů a jejich klienty.

Zadávací požadavky na technické parametry a funkce nového zařízení byly poměrně obsáhlé, proto věříme, že naši spoluobčané brzy zaznamenají změny k lepšímu. V těchto dnech probíhá testovací provoz, během kterého si jak návštěvníci radnice, tak úředníci mohou otestovat veškeré výhody nového vyvolávacího systému. Ten však není jedinou novinkou, která přispěje ke zrychlení obsluhy klientů. Od jara tohoto roku mají pracovníci na odboru osobních dokladů nové rotomaty, které nahradily registrační kartotéky. Jejich instalací se velmi zrychlil celý proces vyhledávání patřičných dokumentů.

Ing. David Vodrážka
starosta Prahy 13