Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

KD Mlejn se zapojil do akce Kultura je taky služba

Tanec na střeše, vzdušná akrobacie před foyer nebo distanční tango před budovou Mlejna byly k vidění v rámci akce Týden péče o duši aneb Kultura je taky služba. Hlavní motto pořadatelů znělo: „Vyraž do ulic a parků ve svém slavnostním kostýmu a připomeň kolemjdoucím, že jsou naši diváci. Tanči, žongluj, recituj, vyprávěj, hrej a zpívej... A to vše dle libosti!“
I přes počáteční nepřízeň počasí na diváky čekala akrobatická čísla na kruhu a laně v podání Bětky Tiché, Báry Batoňové a Adély Jordákové, TS Chloe potěšil kolemjdoucí barevnou taneční choreografií na střeše a nechyběl ani Baron Prášil ve slavnostním kostýmu. Největší úspěch sklidilo Social Distance Tango Jany Marouškové a Jakuba Slováka, kteří se ve španělských rytmech odděleně proplétali mezi náhodnými diváky, a Souboj o korunku tanečnic Petry Houškové a Anny Benhákové, které rovněž v bezpečné vzdálenosti vyrazily směrem k divákům.
„Myslím, že se podařilo připravit kolemjdoucím jedinečný zážitek. V souladu s hygienickými nařízeními jsme vytvořili zajímavý program, jehož slavnostní atmosféra byla cítit až ke mně na střechu. Všichni do toho šli naplno, euforie a radost z živého hraní před diváky byla tak silná, že většina účinkujících ani necítila zimu. Množství náhodných diváků, kteří se na cestě z práce nebo na nákup neváhali zastavit, dokazuje, že kultura jim už opravdu chybí,“ doplňuje koordinátorka akce Zuzana Drábová.
KD Mlejn je i v době pandemie útočištěm mnoha umělců a my pevně věříme, že vám brzy budeme moct ukázat všechno, co se za zavřenými dveřmi připravuje.

Eva Roškaňuková