Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Nuda? Na tu nemáme čas

Naše jednotka ukončila na konci března čtyřiadvacetihodinové služby, které zabezpečovaly akceschopnost pražských hasičů z důvodu snížení stavů v době pandemické situace. Za uplynulé období byla naše jednotka vyslána k devíti událostem. Šlo o tři technické zásahy – únik ropných látek nebo čerpání vytopeného sklepa. Ve středu 5. května zasahovali hasiči v souvislosti se silným větrem na území hlavního města u deseti událostí. Jednalo se o popadané nebo vyvrácené stromy. Vyjížděla i naše jednotka, konkrétně k Mateřské škole Barvička na Velké Ohradě, kde naštěstí nedošlo ke zranění. Nebezpečný stav po poryvu větru byl odstraněn. Ostatní zásahy byly u požárů. Ten největší byl v sobotu 24. dubna v ulici Kroftova v Praze 5 u požáru střechy činžovního domu, kde od 3.43 hodin zasahovalo pět profesionálních a čtyři dobrovolné jednotky. Plameny zasáhly střechu v délce asi 30 metrů v plném rozsahu. Jednotky evakuovaly obyvatele domu ze dvou vchodů, byl pro ně připraven evakuační autobus. Některé osoby opustily byty ještě před příjezdem hasičů. Hasiči nasadili celkem čtyři vodní proudy, dva vnitřkem budovy a dva přes výškovou techniku.
Zveme všechny děti, maminky, babičky, tatínky i dědečky na Dětský den, který proběhne formou „pohádkového lesa“. Přijďte si užít společně se svými dětmi odpoledne plné zážitků a zábavy. Pokud to situace dovolí, budeme se na vás těšit v neděli 6. června od 14 hodin u hasičské zbrojnice v Tlumačovské ulici. Na programu jsou soutěže pro děti, malování na obličej nebo výstava hasičské techniky. Občerstvení je zajištěno.
Na závěr vám jménem SDH přeji příjemné prožití času prázdnin a dovolených, zachovejte nám přízeň a snad se po prázdninách setkáme v lepších časech. 

Vladimír Kos, SDH Stodůlky