Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Reakce na názor zastupitele Petra Koláře

Jakkoli si pana zastupitele vážíme, útočnost uvedeného příspěvku nás překvapila. Vedení městské části proto považuje za nutné uvést na pravou míru některé tendenčně, až manipulativně prezentované názory a vysvětlit část povinností, které má veřejná správa dané zákonem a které pan zastupitel zcela ignoruje.
Distancujeme se od urážlivých a nepodložených výroků vůči společnosti Gordic, s.r.o., která jako dodavatel studie vzešla z veřejné soutěže a jejíž nabídka byla nejlevnější. Radnice si cení její profesní reputace. Tato firma obhospodařuje přes 6 000 organizací veřejné správy i soukromého sektoru, mezi její zákazníky patří i klíčové resorty obrany a bezpečnosti, jako je třeba Ministerstvo vnitra, Armáda ČR, Bezpečnostní informační služba, Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost a Severoatlantická aliance. I vzhledem k oceněním, které dodavatel dostává, zejména v celorepublikové soutěži Egovernment the Best za rok 2020, nemá radnice pochyby o jeho důvěryhodnosti a kvalifikovanosti.
Pan zastupitel mj. uvádí, že dodané dokumenty svou kvalitou naprosto neodpovídají zaplacené sumě i zadanému tématu. Z textu ale není zřejmé, zda hodnotí jeden ze čtyř dodaných souborů, nebo všechny jako celek. K ceně můžeme sdělit jen to, že zadavatelem vypsaný limit nebyl překročen. Dále pan zastupitel zjevně nestudoval vlastní zadávací dokumentaci. O zavedení on-line přihlášek do mateřských škol v něm nebylo ani slovo, proto nelze dodavatele vinit z toho... (Úplné znění textu najdete na www.praha13.cz – Samospráva – Kluby zastupitelů.)

Michal Drábek, radní (ANO 2011)