Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Umíte vařit anglicky?

V rámci distanční výuky anglického jazyka probírali šesťáci ze ZŠ Mládí výrazy související s vařením. Poněkud nezáživnou mluvnici o počitatelnosti a nepočitatelnosti podstatných jmen si zpestřili recepty v angličtině. Jednotlivá jídla pak museli krok za krokem sami uvařit. To bylo pro některé možná nesnadné, protože vařili poprvé v životě. Měli však úkol ještě ztížený – při celém procesu vaření museli vše komentovat anglicky na kameru, pokrm pak naservírovat a ochutnat!
Dost se u tohoto video projektu nasmáli. Někteří vařili dvakrát, protože při prvním pokusu na něco zapomněli nebo svůj komentář popletli. Je možné, že někteří z nich teď chvíli nebudou chtít vidět své oblíbené jídlo. Jiní poprvé nakrmili celou rodinu. Jedné dvojici během natáčení upadl mobil a teprve na konci děvčata zjistila, že druhou půlku mají natočenou vzhůru nohama! Někdo pak zápasil se střihem a odesláním svého videa.
Všichni se ale určitě naučili mnoho nového. Procvičili si slovní zásobu, zjistili, že vaření zase není taková věda a našli ve svých rodičích a sourozencích talentované kameramany, střihače, ochotné jedlíky a hlavně pomocníky, kteří je s láskou podpořili v jejich snažení. 

Doubravka Matulová,
vyučující angličtiny