Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Z VAŠICH DOPISŮ

Vážená redakce STOPu,

ráda bych vaším prostřednictvím vyjádřila velkou pochvalu a zároveň poděkování všem zaměstnancům v Mateřské škole Sluníčko pod střechou, zejména našim paním učitelkám ze Zajíců a Žabek. Protože se tato úžasná školka nachází v Praze 13, tak si myslím, že tato pochvala potěší i vás a rádi ji na svých stránkách zveřejníte. Bude to již skoro rok, co syn nastoupil do školky a jsem přesvědčená, že lepší jsme si nemohli přát! Paní učitelky jsou naprosto skvělé a věnují se dětem ne na 100, ale na 1 000 %. Tolik péče, pozornosti, zajímavých programů a akcí, motivace, podpory a hlavně lásky kolik dětem věnují! To je prostě úžasné. I během karantény on-line formou vymýšlely každý týden zajímavý program a úkoly, které děti opravdu bavily a nám rodičům tak ulehčily situaci, kdy už opravdu nebylo lehké děti zabavit nebo najít něco, co by je zabavilo. Syn školku miluje a chodí tam opravdu s radostí. Díky paním učitelkám dělá pokroky po všech stránkách a já jsem za to, jak úžasné jsou a jak se o děti starají, opravdu moc vděčná!

Lenka K.

Obešli jsme celou Prahu

Rozhodla jsem se vám napsat, protože jsem moc pyšná na své děti a chtěla bych, aby lidé věděli, že dnešní děti nejsou líné, jak se často říká. Když se před časem uzavřely okresy, dostali jsme bláznivý nápad. Rádi s manželem chodíme a napadlo nás, že když nemůžeme z Prahy, tak jí obejdeme dokola po hranicích okresu. Přesvědčili jsme i děti, které se pro rodinnou bojovku také nadchly, motivováni slíbeným pokladem na konci trasy. Chodili jsme po turistických trasách a během devíti víkendových procházek jsme skutečně obešli celou Prahu kolem dokola. Dětem je 6 a 9 let a ušly společně s námi celkem 110 km. Průměrně měla každá trasa 12 km a někdy jsme šli oba víkendové dny. Objevili jsme tak mnoho hezkých zákoutí Prahy, o kterých jsme neměli tušení. Proč to píši do STOPu? Aby lidé věděli, že se správnou motivací a příkladem u blízkých se děti rády hýbají a jsou schopné dobrých výkonů i v nízkém věku.
Pokud byste to otiskli, budou se děti za odměnu moct pochlubit kamarádům a inspirovat někoho dalšího.

S pozdravem Lucie Guzyová

Poděkování

U příležitosti mých 80. narozenin jsem dostala od vedení Prahy 13 milé přání a také dárek. Byla jsem příjemně překvapena a prostřednictvím vašeho časopisu prosím o krátké poděkování.
Díky vedení Prahy 13 za to, že pamatují v tak složité době i na občany vyššího věku.

Jarmila Morovicsová

Dobrý den, redakce,

ještě jednou vám chci poděkovat za výhru – vstupenky do botanické zahrady. Ihned jsme je využili, od naší poslední návštěvy se tam hodně změnilo. Zahradu stále vylepšují a modernizují, bylo opravdu co obdivovat.
Krásné jsou i výhledy na Prahu.

S pozdravem M. Sýkorová