Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Bezpečná 13 podevatenácté

Ve středu 27. dubna proběhl devatenáctý ročník akce Bezpečná 13 aneb Bezpečnost zajištěna. Na Slunečním náměstí se představily složky Integrovaného záchranného systému v rekordním zastoupení.
Vedle unikátních vozů Záchranné služby návštěvníci viděli i technické vybavení letiště Praha, Vojenské policie, seznámili se s prací Hradní stráže. Děti i dospělí si mohli prohlédnout a vyzkoušet policejní motorky a zásahová vozidla, ukázky práce předvedl také pyrotechnický robot.

Městská policie se zapojila se svými čtyřnohými kolegy a se služebními psy a koňmi předvedli ukázku klasických zásahových situací. Během odpoledne na Slunečním náměstí přistál policejní vrtulník a na obloze ukázal své umění i pilot vojenského vrtulníku.
„Bezpečná 13 je akcí, kterou pořádáme pro obyvatele naší městské části již téměř dvacet let. Dva poslední ročníky jsme bohužel museli vynechat, ale o to víc se vydařil ten letošní se zastoupením desítek vozů, sborů i samotných členů IZS. Děkuji všem nejen za dnešní přehlídku, ale především za jejich každodenní náročnou a velmi užitečnou práci.“ řekl starosta David Vodrážka.

Lucie Steinerová