Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Nové dětské hřiště na Lužinách

Radnice Prahy 13 dokončila rekonstrukci dalšího dětského hřiště, tentokrát v ulici Amforová na Lužinách. Slavnostního otevření se zúčastnily také děti z Fakultní základní školy Brdičkova. Na hřišti přibyly nové herní prvky, lavičky a došlo i na kompletní výměnu dopadové plochy. „Obnova dětských hřišť v naší městské části probíhá neustále a jsem rád, že se nám vše daří podle plánu. Toto hřiště prošlo úpravami za téměř dva miliony korun a věřím, že nabídne bezpečný a kvalitní prostor pro volný čas dětí na Lužinách,“ řekl starosta David Vodrážka.

Původní, již nevyhovující prvky byly demontovány a nahradily je nové. Děti mají nyní k dispozici dvě lezecké sestavy pro různé věkové i výkonnostní kategorie. Využít mohou i protahovací a balanční zařízení, pro děvčata a chlapce školního věku je určeno větší točidlo. Zároveň bylo kompletně obnoveno i dětské pískoviště, výměnu si zasloužily i některé lavičky stejně jako celá dopadová plocha.
„Dětská i sportovní hřiště musejí být především bezpečná a umožňovat dětem rozumně a zdravě strávit volný čas. Z mého pohledu se rekonstrukce vydařila na výbornou,“ zdůraznila místostarostka Marcela Plesníková.

Lucie Steinerová