Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Sportovní hřiště Mezi Školami po rekonstrukci

Sportovní hřiště v areálu Fakultní základní školy Mezi Školami prošlo rozsáhlou rekonstrukcí za více než sedm milionů korun. Položena byla nová běžecká dráha, na bývalé asfaltové ploše vzniklo multifunkční hřiště pro míčové hry a nechybí ani velkorysý prostor pro všestranné posilování – workout. Upraven je také umělý trávník. Celý prostor školního sportoviště bude k dispozici škole, ve vyhrazených hodinách i veřejnosti.

„Rekonstrukci sportovního hřiště v areálu základní školy jsme zahájili na jaře, hned jak to počasí dovolilo. Původní běžeckou dráhu totiž nadzvedávaly kořeny okolních stromů a přestala tak plnit svou funkci. Nemělo smysl opravovat pouze běžeckou dráhu, a tak jsme i díky získaným dotacím přikročili ke kompletní rekonstrukci místního sportoviště. Celý areál se tak proměnil ve víceúčelové hřiště pro všechny věkové kategorie, kde si svou disciplínu najde každý,“ řekl starosta Prahy 13 David Vodrážka.
„Školní sportovní areál touto rekonstrukcí získá kvalitní sportovní zázemí nejen pro hodiny tělesné výchovy, ale také pro volný čas. Děti mají teď k dispozici špičkové sportoviště, kde budou moci trávit volný čas a užívat si pohyb na čerstvém vzduchu. Veřejnosti bude sportoviště přístupné dle provozního řádu, stačí kontaktovat školu a dohodnout se se správcem areálu,“ dodala místostarostka Marcela Plesníková.

Lucie Steinerová