Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Červen ve znamení tance a pohybu

Malí i dospělí kurzisté se ve Mlejně rozloučí se školním rokem. Cirkusové, taneční i divadelní kurzy praskají ve švech a všichni už netrpělivě čekají, až své umění předvedou na jevišti. Jako každý rok se na pódiu kromě studentů našich cirkusových, tanečních a divadelních kurzů vystřídají také tanečnice a tanečníci z DDM Stodůlky, Top Dance Prague, Tanečního centra Martina, Taneční skupiny DEMO a dalších souborů. FZŠ Brdičkova představí školní muzikál Mladí na netu a chybět nebude ani pravidelný cirkusový workshop pro děti a rodiče. Těsně před začátkem prázdnin nás čeká poslední premiéra. Pražský komorní balet 29. června poprvé představí divákům inscenaci On/a choreografického tria Lidia Wos, Ji-Eun Lee a Zachar Loránd.
Prázdniny budou opět patřit oblíbeným cirkusovým a hudebním táborům. Lektoři a lektorky našich pravidelných kurzů pro děti připravili čtyři týdny plné her, akrobacie, tance a muziky. Každý z táborů zakončí divadelní představení, na které srdečně zveme nejen rodiče.
V letních měsících se ve Mlejně bude také tvořit. Na hlavním sále se uskuteční hned tři umělecké rezidence. Dvě z nich propojí české tanečníky s kolegy z Německa. Do jejich společné tvorby můžete nahlédnou díky prezentacím work in progress, které zakončí každý z rezidenčních pobytů. Poslední uměleckou skupinou, která ve Mlejně bude připravovat novou inscenaci, je domácí Cirkus Mlejn. Eliška Brtnická tentokrát pozvala artistky z Panamy, Japonska a Finska. Novocirkusovou premiéru Crossing nabídne na konci srpna festival Letní Letná.
Kompletní program s aktuální nabídkou letních táborů a kurzů na příští semestr najdete na www.mlejn.cz.
Za celý tým KD Mlejn vám přejeme pohodové léto.

Eva Roškaňuková