Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Revitalizace hřiště Petržílkova

V průběhu tohoto měsíce by měla být zahájena revitalizace dětského hřiště v Petržílkově ulici v Nových Butovicích. Jedná se opět o revitalizaci veřejného prostranství na sídlišti v rámci veřejné zeleně. Dojde ke zvýšení bezpečnosti a kvality dětského hřiště i odpočinkové zóny v ulici Petržílkova. Projekt je v souladu s koncepcí rozvoje městské části v oblasti životního prostředí.

Hřiště bude určeno pro děti ve věku 1 – 4 roky. V blízkosti se totiž nachází hřiště pro starší děti, ale hřiště pro nejmenší zde naopak chybí. V roce 2013 bylo dokončeno nedaleké hřiště Mezi školami, které je koncipováno jako loď v moři. Na novém hřišti bude jako stěžejní prvek pro nejmenší děti zachováno pískoviště. Dalším herním prvkem bude koráb. Děti se mohou dále těšit na houpačku ve tvaru hnízda, motocykl na pérech a herní prvek v podobě zvířátka. Hřiště doplní výsadba skupiny kvetoucích keřů, záhonu trvalek a vzrostlého jeřábu.

Investiční záměr je podpořen v rámci 13. výzvy Operačního programu Praha – Konkurenceschopnost. Koncepčně navazuje na předešlý úspěšný projekt odboru životního prostředí – Revitalizace sídlištních vnitrobloků z let 2008 – 2010. Stavba bude dokončena do konce letoš ního srpna.

Dana Céová, odbor životního prostředí