Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Z policejního deníku

  • Na sídlišti Velká Ohrada první březnový den pes napadl a pokousal jiného psa a také jeho majitelku, která ho bránila. Není to žádná výjimka, proto vyzývám majitele psů ke zvýšenému dohledu nad svými miláčky. Vyhláška hl. m. Prahy zakazuje vstup psů na dětská hřiště a jejich volný pohyb na sportovištích, volné pobíhání psů je zakázáno také v přírodním parku Prokopské a Dalejské údolí. Dále připomínám, že chovatel zvířete, které poranilo člověka nebo s člověkem přišlo do kontaktu takovým způsobem, že by mohlo dojít k přenesení případné infekce, je povinen neprodleně zajistit vyšetření útočícího zvířete veterinářem pro vyloučení onemocnění vzteklinou.
     
  • Dne 3. března kolem půlnoci využil nezjištěný pachatel na zastávce MHD Luka příležitosti a odcizil poškozenému z kapsy bundy mobilní telefon Samsung. Majiteli byla krádeží způsobena škoda 7 000 Kč.
     
  • Z 2. na 3. března v době mezi 21.00 – 9.00 poškodil dosud neznámý pachatel, po kterém pátráme, prokopnutím nebo proražením osm skleněných výplní oken garáží v suterénu domu v Lýskově ulici 2069/49 ve Stodůlkách. Příslušnému bytovému družstvu tak způsobil škodu ve výši 10 000 Kč.
     
  • Z 27. na 28. února v době od 12.00 do 9.00 poškodil dosud neznámý pachatel fasádu domu v Klukovické ulici 1532/4. Na zadní fasádu domu nastříkal bílým sprejem nápis o velikosti 2x2 metry. Bytovému družstvu způsobil škodu ve výši 20 000 Kč.
     
  • Dne 2. března v době od půlnoci do 6.30 využil nezjištěný pachatel neuzamčených, ale pouze zabouchnutých dveří bytu v Zázvorkově ulici. Bez známek poškození dveří se vloupal do bytu za přítomnosti jeho spících obyvatel a odcizil hotovost, notebook a mobilní telefon. Způsobená škoda je 50 000 Kč.

Za MOP Stodůlky npor. Jaroslav Vondra