Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Pro pomoc s úkoly zajdi do knihovny

Potřebuješ pomoct s úkolem? Nestíháš to, co jste probírali ve škole? Chceš si něco zopakovat a nemáš s kým? Tak přijď do knihovny. Každou středu od 16.00 do 18.00 najdeš v pobočce Městské knihovny Lužiny dobrovolníky, kteří ti pomůžou se vším, co budeš potřebovat. Nemusíš chodit pravidelně. Doraž, jen když to potřebuješ nebo se ti to hodí. Nemusíš stíhat začátek ani zůstat do konce. Prostě přijď a zeptej se. Záleží na tobě. Tak zní nabídka, kterou mohou žáci základních škol začít v knihovně využívat. Nezisková společnost Nová škola ve spolupráci s  Městskou knihovnou v Praze totiž rozšiřuje program pomoci se školní přípravou nazvaný Společně v knihovně i na Prahu 13, konkrétně do pobočky Lužiny.

Pravidelně jednou týdně ve stanovený čas zde děti, které budou mít zájem, najdou dobrovolníky připravené pomoci jim s tím, co aktuálně do školy potřebují. Služba je určena všem dětem bez jakéhokoli omezení. Není potřeba vyplňovat žádnou přihlášku, stačí pouze přijít a zeptat se.

Cílem programu Společně v knihovně, který běží od roku 2014, je vytvořit z knihovny otevřené místo pro všechny děti, které potřebují pomoci (nejen) s přípravou do školy. Program je založen na propojení prostředí knihovny, žáků okolních základních škol a lidí, kteří jim chtějí pomáhat. Více informací získáte v knihovně, na webových stránkách www.novaskolaops.cz/spolecne-v-knihovne nebo přímo u koordinátora programu na michal.kryl@novaskolaops.cz.

Michal Kryl, koordinátor programu