Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Velký svátek volejbalu

Pátý ročník turnaje Veterán volejbal Cup Stodůlky se uskutečnil v sobotu 20. února. V tělocvičnách Základní školy Bronzová se sešlo celkem sedm týmů složených převážně z hráčů místních nebo z blízkého okolí. Slavnostního zahájení turnaje se zúčastnili zakládající členové volejbalového oddílu Sokola Stodůlky Jarmila Kubrová, Slávka Tlamichová, František Kejha, Eduard Uhlíř, Josef Tlamicha a Oldřich Broj. Zástupce starosty Prahy 13 Petr Zeman jim vyslovil poděkování za rozvoj sportu ve Stodůlkách a celoživotní sportovní aktivitu. Společně se zástupcem Sokola Stodůlky Janem Součkem, ředitelem školy Nikolou Hladíkem a ředitelem střediska sociálních služeb Jiřím Maškem jim předali pamětní listy, upomínkové předměty, kytičky a trička s logem turnaje. Květiny a pamětní list poslali pořadatelé i další volejbalové veteránce, paní Haně Herčíkové, která se ze zdravotních důvodů nemohla zúčastnit.

Poté následovaly gratulace k narozeninám – paní Tlamichová slaví letos 80. narozeniny, pan Tlamicha 85. narozeniny a pan Oldřich Broj dokonce 90. narozeniny. Od pořadatelů dostal dva dorty s celkem 90 svíčkami, které hravě sfoukl, zatímco ostatní účastníci zpívali „hodně štěstí, zdraví“.

Každý z veteránů si vylosoval jedno družstvo, kterému v průběhu turnaje dělal patrona a prozrazoval svým svěřencům své herní taktiky. Utkal se každý s každým, hrálo se současně ve dvou tělocvičnách. Po krásných bojích zvítězili Pšoukaři před Sokolem Jinonice a Rokyťáky. Následovaly týmy Sokola Stodůlky, Pepro, MČ Praha 13 a Staří Chodové.

Na závěr byly předávány ceny jednotlivcům. Ocenění Nejzkušenější hráč získali Pavel Raboch (70, Staří Chodové) a Jaroslav Hruška (68, MČ Praha 13). Nejzkušenějšími hráčkami se staly Jitka Freislerová (63, MČ Praha 13) a Alexandra Hoidlerová (63, Rokyťáci).

Jarmila Kudrnová, která v den konání turnaje oslavila kulaté životní jubileum, získala titul „nejmladší XXL veteránka“ Sokola Stodůlky. Od svých spoluhráčů obdržela kytici 60 růží.

Děkujeme organizátorům ze Sokola Stodůlky, Praze 13, ZŠ Bronzová, partnerům turnaje a všem, kteří se podíleli na jeho přípravě a organizaci.

Jaroslav Matýsek