Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Čas utíká, přátelé!

Ano, už před pěti lety, 31. 1. 2013, zahájil pod vedením Věry Bernhauzerové činnost, jako osmý v pořadí, náš turistický klub seniorů. Déšť, slunce, horko, sníh, zima – nic nás neodradilo od stanoveného cíle našich pravidelných čtvrtečních vycházek. V nohách máme od zahájení činnosti odhadem již přes 1 500 km, poznali jsme 132 kouzelných přírodních koutů a 50 málo známých a tajemných míst v Praze a okolí. Odměnou nám bylo vždy příjemně rozpohybované tělo.

Úžasné dojmy, nové poznatky a emocionální prožitky zůstanou pevně vtisknuty do naší paměti. Učili jsme se dívat kolem sebe a vnímat krásu, kterou jsme dříve ve spěchu přehlédli. Vše máme zapsáno v pěti dílech kroniky klubu a natočeno „na živo“ ve videích, která si po každém výletu promítáme v úterý v klubovně.

Díky za skvělou atmosféru našeho klubu patří zejména oblíbené vedoucí Věře, ale také ostatním aktivním členům, zejména kameramanovi Petrovi a kronikářce Marušce. Velké díky také patří pracovníkům úřadu MČ Praha 13 za vstřícnost, podporu a vše, co pro nás zajišťují. Ještě jednou děkujeme a těšíme se na další úspěšné roky činnosti. Zdrávi došli!

Jitka Hniličková