Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Den učitelů v Praze 13

Dvacátý osmý březen je dnem, kdy si připomínáme důležitost pedagogického poslání. Městská část Praha 13 se tradičně přidala k oslavě Dne učitelů a v úterý 20. března pozvala na radnici 32 vybraných pedagogů. Ti převzali z rukou starosty Davida Vodrážky, místostarostky Marcely Plesníkové a předsedy výboru pro výchovu a vzdělávání Víta Bobysuda ocenění za svou záslužnou práci.

Městská část Praha 13 je zřizovatelem celkem deseti základních a dvaadvaceti mateřských škol, zaměstnává 553 pedagogických pracovníků v základních a mateřských školách a 86 vychovatelů ve školních družinách.

„Z vlastní zkušenosti vím, že práce kantora je sice velmi náročná, ale zároveň smysluplná. Ještě jednou velké díky za skvěle odvedenou práci všem pedagogům,“ řekla při udílení cen místostarostka pro oblast školství a informatiky Marcela Plesníková.

„Učitelé si zaslouží náš respekt a uznání. Jsou to právě oni, kdo významně ovlivňují budoucnost celé naší společnosti, protože pomáhají vychovávat další generace. Je důležité jejich práci patřičně ocenit. Jsem rád, že to mohu dnes učinit alespoň touto cestou,“ řekl starosta David Vodrážka.

Obor školství je jedním ze základních pilířů, do kterého městská část Praha 13 investuje. Například v loňském roce byla otevřena nová mateřská škola U Stromu na Ovčím hájku nabízející tři třídy pro 2–3 leté a dvě třídy pro 3–6 leté děti. Mateřinka vznikla díky komplexní rekonstrukci bývalého sportovního centra.

Eva Libigerová