Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Minigolf spojil žáky základních škol

První březnový den se na indoorovém minigolfovém hřišti v Galerii Butovice uskutečnilo finále 2. ročníku Minigolfového turnaje, který je organizován pro děti ze základních škol Prahy 13. Do vůbec největšího organizovaného minigolfového klání na světě se zapojilo celkem 1 560 hráčů. Devadesát pět nejlepších ze základních škol Trávníčkova, Mládí, Mohylová, Klausova, Brdičkova, Fingerova, Janského a Mezi Školami pak poměřilo své síly v rámci finále. Akci podpořila městská část Praha 13.

Už první ročník potvrdil, že minigolf je sportem, ve kterém se mohou poměřovat hráči rozdílných věkových kategorií. S myšlenkou zorganizovat turnaj přišel Tomáš Navrátil, prezident Českého minigolfového svazu a provozovatel halového indoorového hřiště Minigolf Butovice. Celý turnaj se konal pod záštitou místostarostky pro oblast školství a informatiky MČ Prahy 13 Marcely Plesníkové. „První březnový den završíme několikaměsíční práci s dětmi a mohu říci, že žáci škol z Prahy 13 prokázali, že mají nejen sportovního ducha, ale i velkou dávku talentu. Pokud by se soutěžící žáci minigolfu věnovali i nadále, ti nejlepší by brzy mohli směle konkurovat svým vrstevníkům v domácích mistrovských soutěžích,“ řekl organizátor Tomáš Navrátil.

Místostarostka Marcela Plesníková, která se čtvrtečního finále zúčastnila v roli diváka, pochválila soutěžící děti za velkou šikovnost v základních kolech turnaje.

„U dětí jsem viděla nadšení, soustředění, radost, ale i smutek, když se úder nepovedl. Jsem přesvědčena, že všechna naše očekávání se vyplnila, děti průběžně podávaly skvělé výkony a díky této akci se nám podařilo vyvolat v nich nadšení pro tento sport,“ řekla Marcela Plesníková. „Budeme se snažit posunout příští ročník na ještě vyšší úroveň a možná také rozšířit dobrou myšlenku i do ostatních městských částí,“ dodala. Turnaj přišla osobně podpořit také primátorka hl. m. Prahy Adriana Krnáčová.

Eva Libigerová