Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Pole sport byl i na radnici

V pondělí 5. března v podvečerních hodinách měli návštěvníci radnice městské části Prahy 13 možnost zhlédnout ukázku tanečně-sportovního odvětví pole sport. Disciplínu představila lektorka a reprezentantka pražského studia Pole Heaven a vítězka Mistrovství ČR v pole sport 2017 v kategorii Ženy amatéři a Mistrovství ČR v pole art 2017 v kategorii Ženy profesionálové Polina Sirotina.

Vystoupení sloužilo nejen jako seznámení veřejnosti s tímto sportem, ale také jako upoutávka na blížící se semifinále Mistrovství České republiky v pole sport 2018, které proběhlo 24. března v Kulturním domě Mlejn. Semifinále je určeno pro nejpočetnější kategorie Ženy amatéři a Ženy profesionálové. O postupová místa se popere víc než 75 soutěžících z celé republiky. Patnáct nejlepších z každé kategorie postoupí do finále, které proběhne 26. a 27. května ve sportovní hale Královka v Praze 7.

„Pole sport je poměrně mladá disciplína, která propojuje tanec, gymnastiku a akrobacii. Soutěžící musí být poměrně komplexně připravení – musí ukázat vysokou úroveň flexibility, síly i ladnost tance. Stále ještě se setkáváme s předsudky, kdy si veřejnost myslí, že pole dance nebo pole sport patří pouze do baru. V dnešní době tomu tak určitě není. Sportu se věnují a soutěží nejen dospělé ženy, ale i děti a junioři a také muži a dvojice. Navíc Česká republika patří mezi nejúspěšnější země i ve světovém měřítku. Z posledního mistrovství světa si naše reprezentace přivezla šest medailí, z toho tři zlaté,“ vysvětluje Daniela Čaloudová, spolumajitelka tanečního studia Pole Heaven a místopředsedkyně Czech pole and aerial sports federation.

Zaujalo vás toto tanečně-sportovní odvětví? Více se dozvíte na oficiálních stránkách Czech pole & aerial sports federation (CPASF) www.cpasf.cz, ale také na stránkách tanečního studia Pole Heaven www.poleheaven.cz.

-red-