Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Skautské bruslení pro Diakonii

Dne 29. ledna proběhla benefice Skautské bruslení, kterou na podporu Diakonie Praha již několik let pořádá 222. skautský oddíl Záře.

„Dobročinná akce Skautské bruslení je setkání skautských vedoucích z Prahy i okolí. Bruslíme, hrajeme hry na ledě a hlavně se potkáme s lidmi ze skautských kruhů. Tím, že to byl již několikátý ročník, máme už v komunitě jméno a každoroční účastníky“, říká vedoucí oddílu Martin Votruba, hlavní organizátor benefice.

Akci mohli skauti uspořádat díky podpoře MČ Prahy 13, která poskytla stadion za symbolický poplatek jedné koruny, a firmy JB Sport, která zapůjčila za výhodných podmínek brusle. Celkem skauti vybruslili krásných 5 070 Kč a výtěžek bude navíc zdvojnásoben Nadací Divoké husy. Dar bude využit na zakoupení speciálních pomůcek pro službu rané péče, která nabízí poradenství rodinám pečujícím o dítě s postižením či ohroženým vývojem.

Velmi si ceníme iniciativy mladých lidí, kteří se rozhodli věnovat svůj čas a energii na dobrou věc. Všem zapojeným děkujeme! Rozhovor s Martinem Votrubou, hlavním organizátorem benefice, najdete na www.diakonie-praha.cz.

Tereza Háčková