Zpravodaj městské části Praha 13

Vydavatel: Rada MČ Praha 13, Sluneční náměstí 13, 158 00

Z deníku policie ČR

  • Poslední únorový den jsme řešili nález finanční hotovosti, kterou nalezl muž ve 12.20 hodin v bankomatu Fio banky, umístěného u hlavního vchodu v OC Lužiny. Nemalou částku na místě zanechal zřejmě předchozí vybírající. Hotovost byla předána k dalšímu řešení na Úřad městské části Praha 13.
  • Nezjištěný pachatel se v době mezi 16. až 19. únorem vloupal do osobního motorového vozidla zaparkovaného na Velké Ohradě. Rozbil pravé přední okénko a z auta odcizil navigaci Columbus. Krádeží způsobil majiteli škodu 50 000 Kč. Další škoda ve výši 3 000 Kč vznikla poškozením vozidla.
  • Dne 24. února nad ránem využil nezjištěný pachatel v jednom ze stodůleckých barů opilosti hosta a z vnitřní kapsy bundy, kterou měl poškozený přehozenou přes svou židli, mu odcizil mobilní telefon zn. Sony v pořizovací ceně 20 000 Kč.
  • Dne 27. února odpoledne využil nezjištěný pachatel nepozornosti majitelky při nakládání nákupu do osobního motorového vozidla. Z nezamčeného auta jí ze sedačky spolujezdce odcizil dámskou kabelku, ve které měla finanční hotovost ve výši 18 000 Kč, mobilní telefon a osobní doklady. Způsobil jí tak škodu ve výši téměř 30 000 Kč.
  • V době mezi 14. až 21. únorem odcizil nezjištěný pachatel z osobního motorového vozidla, zaparkovaného v ulici Bronzová, zadní parkovací čidla. Majiteli vozidla způsobil škodu ve výši 5 000 Kč.
  • Neznámý pachatel se v době od 25. do 26. února vloupal do osobního motorového vozidla, zaparkovaného na Velké Ohradě. Rozbil okno pravých předních dveří a z palubní desky odcizil airbag spolujezdce. Majiteli způsobil škodu na odcizení ve výši 15 000 Kč a škodu poškozením vozidla 5 000 Kč.

Za MOP Stodůlky npor. Jaroslav Vondr